Obliba rozvozů jídla stále roste. U lidí vede pizza.
Češi si zvykli na rozvoz jídel do kanceláří nebo přímo domů. V současnosti službu nabízí tisíce podniků po celé republice. Proč jsou tak oblíbené a jak vybrat ten správný rozvoz?
Jídlo zabalené v krabičce a dopravené do desítek minut – trend, na který si Češi během pěti let přivykli. Lidé sází hlavně na rychlost a jsou ochotní si za to připlatit.
Cena jídel je sice srovnatelná s nabídkou v restauracích, připlácí se ale třeba za dovoz, ten vyjde v průměru na 50 korun. Jen třeba společnost Dáme jídlo, která je jedničkou na trhu v rozvozu jídel, vyřídí každý den přibližně jedenáct tisíc objednávek. A rozvozů je po ČR mnohem více.
Mezi zákazníky jednoznačně vede pizza. Ta se u nás stala naprostým fenoménem, který však není vždy shodný s pizzou, kterou známe z dovolené. Rozvozů je mnoho, jejich kvalita však vždy stoprocentní není, proto je nejlepší zaměřit se na ty, které používají tradiční a především čerstvé suroviny. Jako například pizza Brno Caruso, kde vám pizzu přivezou přímo z pece rozeného Itala. A s dovozem zcela zdarma.